Review Bamboe Safety Razor

Review Bamboe Safety Razor

De gebruikelijke scheermesjes zijn vrij duur. Ook brengen ze veel plastic verpakkingen met zich mee. Allebei overbodig vind ik. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Ik wilde een scheermesje van goede kwaliteit, die duurzaam geproduceerd is, lang mee gaat en zo min mogelijk vervuiling met zich mee brengt. Die heb ik gevonden, namelijk een Safety Razor! Hoe werkt het? Is het geld het waard? Doet het scheren pijn? Ik deel mijn review over de bamboe safety razor in dit artikel!

bamboe safety razor review - Emma Wouteson

Safety Razor is beter voor het milieu

Ik koop niet veel, maar als ik iets koop, zorg ik ervoor dat levenslang mee kan gaan. Of in ieder geval zo lang mogelijk. Voor mij is het belangrijk dat de producten die ik koop van goede kwaliteit zijn en duurzaam worden geproduceerd. Ik vind het niet erg om iets meer te betalen, omdat ik het vaak maar één keer hoef te kopen. Uiteindelijk ben je net zo duur, of zelfs goedkoper uit! Beter voor mij, beter voor het milieu 🙂

Om deze reden heb ik gekozen voor een safety razor. In Nederland word het ook wel een “Krabbertje” genoemd. Het leuke is dat een safety razor nu onwijs hip is, maar al in 1847 is uitgevonden door een Amerikaan. De safety razor is dus een super authentiek scheermesje. Iets wat ik leuk vind!

Hoe het werkt, of het pijn doet en hoeveel het kost vertel ik in dit review over de bamboe safety razor!

Hoe werkt een Safety Razor?

bamboe safety razor review - Emma Wouterson

De safety razor bestaat uit 4 delen. De bovenkant, het mesje, de onderkant en het handvat. Door middel van een draai systeem kun je de bovenkant van de safety razor los draaien en uit elkaar halen. Zo kun je het mesje gemakkelijk verwisselen. Zorg dat je het mesje nooit bij de scherpe kant vast pakt wanneer je hem verwisseld.

Tijdens het scheren hou je het mesje anders vast. De greep is wat anders, ongeveer in een hoek van 30 – 45 graden. In het begin is dit even oefenen, maar je merkt vanzelf wanneer je hem juist vast hebt.

Na het scheren is het belangrijk dat je het hele scheermesje uit elkaar haalt en goed afdroogt. Zo voorkom je dat het gaat roesten, en gaat het veel langer mee. Dit lijkt veel moeite, maar het wordt vanzelf deel van je routine. Uiteindelijk ben je maar een minuutje langer bezig.

Hoe zet je het mesje in elkaar?

1. Hou de bovenkant van de safety razor ondersteboven vast tussen je duim en wijsvinger.

2. Pak het mesje op aan de korte, niet scherpe kant en plaats hem op de bovenkant.

3. Leg de onderkant met de bolle kant op het mesje.

4. Draai het handvat stevig, maar niet te strak, tegen de losse delen vast.

5. Het mesje is klaar voor gebruik!

bamboe safety razor review - Emma Wouterson

Doet het pijn?

Het scheren met de safety razor zelf doet echt geen pijn. Is is wel even wennen en

Tips voor het Scheren

Ik heb mezelf de eerste keer, 3 keer gesneden. Het waren onschuldige sneetjes en de tweede keer ging het veel beter. Daarnaast sneed ik mezelf ook vaak genoeg met een plastic scheermesje, dus het ligt ook een beetje aan mijn shaving skills… Neem dus vooral je tijd!

Zorg ook dat je na het scheren je huid goed hydrateert met het liefst natuurlijke producten! 🌿

Kun je overal scheren met een safety razor?

Uiteindelijk kun je een safety razor hetzelfde gebruiken als een normaal plastic scheermesje, en dus overal scheren. Ik raad je wel aan om eerst bijvoorbeeld je benen te scheren, zodat je aan het mesje kunt wennen.

Scheerzeep

Persoonlijk gebruik ik geen scheerzeep, maar gewoon een zeepblok. Er bestaan wel scheerzeep blokken die geen plastic met zich mee brengen en lang meegaan.

Scheerzeep is los te vinden bij Plastic Free Amsterdam of in een pakket waar je ook een handvat en mesjes bij krijgt.

Hoeveel kost het?

Er zijn verschillende safety razors. Mijn safety razor komt van het merk Bambaw en ik heb hem bij Plastic Free Amsterdam online gekocht voor €22,95. Dit handvat is van bamboe en gaat levenslang mee zolang je er goed mee om gaat. Het is dus een eenmalige uitgave.

De mesjes zijn te vinden voor 30 cent per stuk. Vaak worden ze in setjes van 5 verkocht. Ze zeggen dat een mesje een maand mee gaat, maar ik gebruik het 1e mesje nu nog steeds. Al bijna 3 maanden dus!

Uiteindelijk ben je dus veel goedkoper uit met een safety razor dan met een gewoon, plastic scheermesje.

Sharing is Caring

Gebruik jij ook een safety razor? Deel jouw ervaring in de comments! Zo kunnen we elkaar helpen en informatie geven. Ik ben altijd benieuwd naar andere ervaringen van jullie! Van elkaar kunnen we leren.

Ook kun je met je vragen terecht in de comments! Ik doe mijn best om ze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Ik hoop dat deze review van de Bamboe Safety Razor je geholpen heeft duurzamer te leven! Voor nog meer inspiratie kun je mij vinden op Instagram, Pinterest en Facebook! Voor maandelijkse nieuwtjes, updates en hotspots kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief. No spam! I promise 🙂

Good Vibes,
Emma

zero waste sustainable self care routine - Emma Wouterson

Lees ook: Tips voor een zero waste self care routine